Geboren 26 juni 1942 in Roordahuizum, overleden 13 februari 2018 in Haarlem.

Op de middelbare school inspireerde de tekenleraar Meindert om zijn talent te ontwikkelen. Tijdens zijn studie bouwkunde aan de TH Delft kreeg hij tekenles waar hij ook de gelegenheid kreeg om model te tekenen.

Sinds 1983 hield hij zich bezig met vrij teken- en schilderwerk met aandacht voor de mens, uitgebeeld in modellen en portretten en het landschap.

Vanaf 1985 tekende en schilderde hij bij de Tekenclub Artishock in Soest.

De deelnemers van deze Tekenclub hebben veel plezier beleefd aan zijn creatieve inbreng, vele ideeën en verrassende plannen. Wat ook gold voor zijn inbreng in de schilderweken in Frankrijk en jaarlijkse vaartochten op de Waddenzee met de zeilklipper De twee Gebroeders.

Hij werkte voornamelijk op papier en paneel en gebruikte daarbij technieken zoals potlood, conté, pastel, inkt en acryl. Zijn stijl is veelzijdig en te typeren als: Figuratief, Impressionistisch.

De onderwerpen die geëxposeerd worden in de expositieruimte van KZOD in De Waag en restaurant ’t Teylertje zijn landschappen, stadsgezichten, schepen en de menselijke figuur.

Meindert Rasker heeft regelmatig geëxposeerd. Niet alleen bij Artishock in Soest maar ook o.a bij galerie Tineke Wust in Amersfoort, in ’t Spant in Bussum, de Galerie De Drie Gratiën in Amsterdam, Galerie 27 in Wassenaar, Pont Croix in Bretange, IJmeer voor Pampus in Durgerdam, Galerie Uithof in Utrecht, Galerie Perades in Amsterdam en in het GSA te Hilversum.

Bij galerie Tineke Wust in Amersfoort, in ’t Spant in Bussum, de Galerie De Drie Gratiën in Amsterdam, Galerie 27 in Wassenaar, Pont Croix in Bretange, IJmeer voor Pampus in Durgerdam, Galerie Uithof in Utrecht, Galerie Perades in Amsterdam en in het GSA te Hilversum.